EğitimDevlet Destekleri

Devlet Karşılıksız YÖK Destek Bursu Veriyor! Devlet Karşılıksız YÖK Destek Bursu Şartları 2023

Devlet karşılıksız YÖK destek bursu veriyor. Burs miktarları asgari ücret oranında belirleniyor. Eğer devlet karşılıksız YÖK destek bursu almak istiyorsanız hemen başvurularınızı gönderebilirsiniz. Üstelik burs 12 ay boyunca kesinti olmadan verilecek.

Devlet karşılıksız YÖK destek bursu başvuru ekranı sorulmaya başlandı. Üniversitelerin birçoğunun 2 Ekim 2023 tarihi ile birlikte akademik takvime start vereceği belli oldu. Üniversiteler başlamadan burs için araştırmalar yapılıyor. Birçok öğrencinin alabileceği bursların başında da YÖK destek bursu yer alıyor. YÖK destek bursu kimlere verilir ve başvuru şartları neler merak ediyorsanız haberimizi okuyabilirsiniz.

Devlet karşılıksız YÖK destek bursu şartları ve diğer tüm merak edilenleri sizler için haberimizde paylaştık. Eğer sizler de o bölümlere tercih yaptıysanız YÖK destek bursu 2023 ne kadar anında öğrenebilirsiniz.

Devlet Karşılıksız YÖK Destek Bursu Hangi Bölümlere Veriliyor 2023? YÖK Destek Bursu Verilen Bölümler

Devlet karşılıksız YÖK destek bursu hangi bölümlere veriliyor merak edenler için açıklayalım. Daha çok Doğa Bilimleri ile tarım, hayvancılık ve su ürünleri bölümlerini tercih edenler YÖK tarafından geri ödemesiz bursa tabi tutuluyorlar. Aşağıda YÖK burs başvurusu yapabileceğiniz bölümleri görebilirsiniz:

  • Doğa Bilimleri arasında yer alan Fizik, Kimya, Biyoloji gibi bölümler burs öğrencileri arasında gösterilmektedir.
  • Su Ürünleri Mühendisliği, Kanatlı Hayvancılık gibi bölümler YÖK bursu için kabul görmektedir.
  • Maden, Jeoloji ve Cevher Hazırlama Mühendisliği 2020 ve 2021 akademik takviminde bursa kabul edilen bölümler arasında yer almaktaydı.

YÖK destek bursu hangi üniversitelerde var merak ediyorsanız örgün eğitim veren ve bu bölümlerin yer aldığı üniversitelerde YÖK destek bursu başvurusu onaylanmaktadır.

Devlet Karşılıksız YÖK Destek Bursu Nasıl Alınır?

YÖK burs başvurusu ne zaman 2023 yılı için merak ediliyor. Başvurular için Ekim ayı beklenmektedir. Ekim ayından itibaren burslar yatırılmaya başlar. Üstelik 12 aylık süreç içerisinde bursların hesaba yatırılma sürecine devam edilir. Devlet karşılıksız YÖK destek bursu alabilmek için aşağıdaki adımları takip etmelisiniz:

  • Başvurular online ortamda alınmaktadır.
  • YÖK destek bursu başvurusu yapabilmek için yoksis’in burslar sayfasına giriş yapmanız gerekmektedir. Bağlantıya ulaşabilirsiniz.
  • Başvuru formunu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmanız önem arz etmektedir.
  • Başvuru süresinin ardından sonuçlar açıklanır. Eğer başvurunuz onaylanırsa YÖK destek bursu alabilirsiniz.

Devlet Karşılıksız YÖK Destek Bursu Kimlere Verilir? YÖK Destek Bursu Şartları

Üniversite destek bursu kimlere verilir merak ediyorsanız aşağıda sizler için şartları açıkladık. İşte devlet karşılıksız YÖK destek bursu şartları:

  • Öncelikle Türkiye Vatandaşı olmanız gerekiyor. Türk vatandaşı olmayan üniversite öğrencilerine bu burs verilmemektedir.
  • YÖK destek bursu şartları arasında en önemli detay lisans bölümüdür. YÖK tarafından her sene açıklanan ve değişebilen bölümlerden birine kayıt yaptırmanız önem arz etmektedir. Eğer açıklanan bölümlerden birine kayıt yaptırmadıysanız burs başvurunuz kabul edilmez.
  • Destek bursu için kabul edilen bölümlere ilk 3 sırada yerleşmeniz gerekmektedir. Dolayısıyla bu noktada üniversite seçimi büyük önem arz etmektedir.
  • Daha önce herhangi bir alanda lisans eğitimi alanlar bölümleri ve sıralaması tutsalar bile bu bursu alamazlar.
  • Tercih listesinde ilk 15 tercihinin içeriğine girdiği bölümü yazmayanlar YÖK destek bursu şartları arasından birini sağlamamış olurlar.
  • Ek tercihlerde yapılan başvurular destek bursu için geçerli sayılmamaktadır. İlk tercihte seçmiş ve yerleşmiş, kaydını tamamlamış olması önem arz etmektedir.
  • 50 not ortalamasının altına düşülmemelidir.

Devlet Karşılıksız YÖK Destek Bursu Ne Kadar? YÖK Destek Bursu Kaç TL?

Devlet karşılıksız YÖK destek bursu kaç TL olduğu sıralamaya ve tercih sırasına göre değişiklik göstermektedir. İlk 5 tercih bursu kimlere verilir ve ne kadar merak ediyorsanız aşağıdaki listeyi inceleyebilirsiniz:

  • Üniversite sonuçlarına göre ilk 50 bindeki adaylardan ilk 5 tercihine YÖK’ün burs verdiği lisans bölümlerini yazan öğrenciler asgari ücret tutarında geri ödemesiz burs alırlar.
  • Eğer öğrenciler 50 bin ile 65 bin arasına girerlerse her sene asgari ücretin yarısı kadar burs alırlar.
  • 65 bin ile 85 bin aralığındaki başarı sıralamasına sahip olan lisans öğrencileri ise asgari ücretin 3’te biri oranında burs alabilirler.

Devlet Karşılıksız YÖK Destek Bursu 2023 Ne Kadar Süre ile Veriliyor?

Devlet karşılıksız YÖK destek bursu 2023 yılında 12 ay boyunca verilmeye devam edilecek. Dolayısıyla devlet karşılıksız KYK bursu kapsamında olduğu gibi sadece 9 aylık süreçte burs verilmeyecek. Bu da üniversite öğrencileri için büyük bir avantaj olacak.

Devlet Karşılıksız YÖK Destek Bursu Başvuru Nasıl Yapılır?

Devlet karşılıksız YÖK destek bursu YÖK’ün burs başvuruları sayfasından online bir şekilde yapılmaktadır. Başvuru ekranı Ekim ayı içerisinde sonuçlarını göstermeye başlayacaktır. YÖK destek bursu iptali ya da YÖK destek bursu neden kesilir merak edenler için aşağıda açıkladık:

  • 4’lük sistemde eğitim veren üniversitelerde öğrencilerin 2.50 not ortalamasının altına düşmesi ya da 100’lük sistemde eğitim verilmesi halinde 65 ortalamasının altına düşmesi bursun kesilmesine işaret eder.
  • İsteğe bağlı hazırlık sınıfı okuyan lisans öğrencileri burs alamazlar.
  • Üniversiteler arası yatay geçiş yapan öğrencilerin bursu kesilir.
  • Akademik takvim süresince mezun olana kadar herhangi bir şekilde disiplin cezası alanların bursu kesilir.

Devlet karşılıksız YÖK destek bursu belki de burslar arasında en fazla miktarı veren burstur. Bu nedenle şartları ağırdır. Bursu almaya hak kazandıktan sonra da dikkat edilmesi gerekmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu