Konut Kredisi

Faizsiz Konut Kredisi Veren Bankalar

Faizsiz Konut Kredisi Veren Bankalar

Hiç bir faiz ödemeden almak istedikleri konut için vatandaşlar 2022 yılında finansman kaynağı olarak 2 yol izleyebilirler. Bunlardan bir tanesi İslami şartlara uygun kar amaçlı olarak sağlanan bankalar, bir diğeri de tıpkı eminevim projesinde olduğu gibi sıfır faizli altın günü usulü verilen konut kredileridir. Her iki faizsiz ev almak isteyenler için düzenlenen bu projelere ait başvurular hakkında bilgiler ve adresler sayfamızda yer almaktadır.

Faizsiz Konut Kredisi Veren Bankalar Hangileridir?

İlk olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına faizsiz konut kredisi veren bankaları ele alalım devamında ise eminevim projelerinden ve başvuruların nasıl yapılacağı, şartlarına değiniriz. Ülkemizde bankacılık sektörü bir çok sınıfta yer almaktadır. Asıl olarak iki başlık altında toplanan bankalar ise;

  1. Mevduat bankaları
  2. Kalkınma ve yatırım bankalarıdır

Bu bankaların içinde kalkınma ve yatırım bankaları adı altında hizmet sunan bankalar ise vatandaşlara fon aracılığı ile faizsiz olarak başta konut olmak üzere ihtiyaç ve araç kredisi olanakları sunmaktadır. Kalkınma ve yatırım bankaları ise yine kendi içlerinde ikiye ayrılmaktadır. Bunlar ise;

  • Kamu sermayeli katılım bankaları; Ziraat katılım bankası & Vakıf bank katılım bankası
  • Özel sermayeli katılım bankaları; Albaraka Türk & Kuveyt Türk & Türkiye Finans katılım bankasıdır.

İster kamu sermayeli olarak kurulan katılım bankası olsun ister özel sermayeli olarak kurulan katılım bankası olsun her ikisinden de faizsiz konut kredisi alabilirsiniz.

Faizsiz Konut Kredisi Veren Bankalara Nasıl Başvurabilirsiniz?

Yukarıda belirttiğimiz katılı bankalarına aynı diğer bankalar gibi ister İnternet üzerinden ister iseniz şayet varsa il yada ilçenizde ki şubelerinden doğrudan başvurabilirsiniz. Sizlere şimdi ilk olarak konut alacak olan vatandaşların başvuru işlemlerini adımlar olarak anlatalım.

  • Almak istediğiniz konuta karar veriniz; İlk adım olarak katılım bankalarından para temin ederek almaya karar verdiğiniz ev için karar veriniz. Bu kararı vermeden önce mutlaka alacağınız evin bedelinin en az, örneğin; 100 bin TL değerinde ise 25 bin TL si kadar paranız veya ona eş değer altın yada döviziniz olması gerekmektedir. Bu rakam yüzdelik olarak ele alındığında %25 ne tekabül etmektedir.
  • Almaya karar verdiğiniz evin mutlaka tapusu ve iskanı alınmış olmasına özen gösteriniz, çünkü; katılım bankaları da diğer bankalar gibi alınacak olan eve ipotek koyacaktır. Bu işlemi sağlayabilmesi içinde evin iskanı alınmış olması şarttır!
  • Tapunuz ve diğer size ait olan belgeler (nüfus cüzdanınız ve aylık gelirinizi gösteren belgeler)  ile katılım bankasına doğrudan başvurunuz, isterseniz doğrudan başvuru yapmadan önce katılım bankalarının konut finansmanından faizsiz konut kredisi alabilmeye uygun olup olmadığınızı İnternet üzerinden ön başvuru ile öğrenebilirsiniz.
  • Sizin ve alınacak olun kutun şartları uygunluğu araştırılır ve her hangi bir engel yoksa ihtiyaç duyduğunuz para hesabınıza yada ev sahibinin hesabına yatırılır

adımlar tam olarak bu şekilde ilerlemektedir. Peki ne kadar para alırsanız ne kadar ödemeniz aylık olarak olur,

Kullanılan Paranın Kesintiler Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Sitemizde belirttiğimiz katılım bankaları üzerinden konut fonundan para alabilmeniz için bazı masrafları gözden çıkarmanız gerekmektedir. Bu masraflar diğer bankalarda da olduğu gibi sigorta, ekspertiz gibi giderler için yapılan kesintilerdir. Kesintiler bankalara göre değişiklik gösterse de en az olarak;

  1. Bilir kişi (ekspertiz) masrafı 600 TL den başlayarak 1200 TL kadar çıkmakta
  2. Sigorta masrafı ise 160 TL den başlayarak 200 TL kadar çıkmaktadır.
  3. Bazı bankalar eve sadece DASK yapmak ile yetinmeyip özel sigorta da yapmak isteyebilir bunların masrafları ise en az 180 TL den başlamaktadır.

DASK ve özel sigorta masrafları yıllık olarak ev alacak olan vatandaştan alınmakta 500 TL ve üstü rakamlarda olan ekspertiz yani bilir kişi parsı ise bir defaya mahsus tüketiciden alınır. Bu kesintilere açıklık getirdikten sonra sıra ne kadar para konut fonundan alırsanız ne kadar ödersiniz sorusunun yanıtlama geldi.

Faizsiz konut kredisi geri ödemeleri hakkında bilmeniz gerekenler

Katılım bankalarının fonları üzerinden sağlanan paranın geri ödemeleri diğer bankaların konut kredisi faiz oranlarına hemen hemen yakın çoğundan ise daha uygundur. 120 aya kadar geri ödeme olanağını da faizsiz konut kredisi veren bankalar vatandaşlara sunmaktadır. Bankaların fonlar aracılığı ile sunmuş olduğu konut finansmanlarının hesaplamaları ise 100 bin TL üzerinden ve 120 ay vadeler ile ;

1- Albaraka Türk Katılım bankası: 100 bin TL 120 ay vade aylık ödeme: 2.113.45 TL toplam geri ödenecek olan rakam ise: 253.616,67 TL

2-Kuveyt Türk bankası: 100 bin TL 120 vade ile paranın geri ödemeleri aylık: 1.871,96 TL toplam geri ödeyeceğiniz meblağ 224.635,20 TL olacaktır.

3- Türkiye Finans bankası: 100 Bin TL ve yine 120 ay vade ile aylık ödemeniz bu bankamızdan 2.304,38 TL

4- Ziraat katılım bankası konut fonu: 100 bin TL için aylık geri ödemeniz 2.272,11 TL olacaktır. BAŞVURMAK İÇİN TIKLAYINIZ..!

5- Vakıf katılım bankası konut fonu hesaplama bilgileri: 100 bin TL 120 ay da aylık 2.113,46 TL toplam ödeyeceğiniz rakam ise 253.615,67 TL olacaktır. Detaylı bilgi hattı =>  0-850-202-1-202

HESAPLAMA ARACI ⇒ https://www.vakifkatilim.com.tr/tr/bireysel/Pages/Finansman-Hesaplama.aspx#

Katılım Bankalarından Faizsiz Kredi Almak Caiz Mi?

Burada katılım bankalarından faizsiz konut kredisi veya araç yada ihtiyaç kredisinin alınmasının tek nedeni sanırım ki helal olmasıdır? peki gerçekten katılım bankaların sizlere sunmuş olduğu bu krediler caz mi? Bu konu hakkında bir çok fetva videoları ile birlikte dinledim. Yapılan fetvalarda şayet usuller İslami şartlara uygun bir şekilde ilerliyor ise hiç bir sakıncasının olmadığı kanısında. Peki İslami şartlara göre işlemlerin nasıl ilerlemesi gerekmekte ?

Malı banka sahibi veya banka yetkilisinin alması gerekiyor!

Evet yanlış duymadınız bankadan veya finansal herhangi bir kurumdan para alarak mal sahibi olabilmeniz için malı sizin adınıza banka sahibi yada yetkili şahsın alması ve sonrasında ise kendi kar payını koyarak size vadeli olarak satması gerekmektedir. Örneğin bir ev alacaksınız değeri 130 bin TL ve sizin cebinizde de 30 bin TL var 100 bin TL bir açığınız bulunmakta bu durumdan dolayı katılım bankalarına başvuru yaptığınız zaman banka yetkilisinin evi sizin adınıza pazarlığı yapıp ve alması eksik ve malı sizin adınıza aynı değere alıp ( 130 bin TL ) kendi karını koyarak satması gerekmektedir. Din hocaları, başta Prof.Dr. Nihat HATİPOĞLU bu şekilde alınan paranında malında caiz olduğu kanısında işte videosu;

Eminevim Projeleri İle ” 0 ” Faizli Ev Sahibi Nasıl Olunur ?

0 faizli olarak ev sahibi olmanın bir diğer adı da altın günü usulü havuz sistemi ile kurulan finansmanlardan alınan paralardan geçmektedir. Ülkemizde bu konuda en köklü firma olan eminevim hem kendi yapmış olduğu evler ile hemde sizin yaşam alanı olarak belirlediğiniz il / ilçelerde istediğiniz evi hiç bir faiz ödemeden alma imkanı sağlamaktadır. Sistem tamamen sizin belirlemiş olduğunuz vade ve verebileceğiniz ön peşinat paraya göre işlemekte ve şekil değiştirmektedir. Eminevim sistemi noter garantili olarak işlemektedir. Verilecek olan para miktarı ve sırala noter önünde çekilen kura ile hak sahiplerine verilmektedir. Eminevim projeleri hakkında daha fazla detaylı bilgi almak için → 444-36-46 ← numaralı telefonları arayabilirsiniz.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu