Genel Bilgi

Horoz Yetiştiriciliği

Ayam Cemani Siyah Horoz Yetiştiriciliği Çok Karlı İş

Ömrü hayatınız da hiç siyah renkte bir horoz gördüğünüz mü? Siyah tavuk veya siyah civciv? Bu yazımızda en azından videosunu göreceksiniz. Asıl isminin Ayam Cemani olan ve renginden ötürü ülkemizde Siyah horuz veya tavuk denilen bu kanatlı hayvanlar yatırımcılarının yüzlerini güldürüyor, hemde ne güldürüyoruz. İşte sizlere belkide en kârlı kümes hayvancılığı olan siyah horoz yetiştiriciliği.. Ayrıca sektörü desteklemek adına ücretsiz alış ve satış ilanlarını da yer verdik.

Ayam cemani yatırımcısının yüzünü güldürüyor

Hayvancılık yapmak isteyen girişimcilere sürekli olarak değişik yatırım imkanlarından bahsediyoruz. Bundan önce en son olarak hayvan kredisi kategorimizde Osmanlı Saray tavuğun‘ dan bahsetmiştik. Özellik ile yumurtasının yaklaşık adeti 30 TL kadar çıkan bu tavuk cinsi de yatırımcılarını sevindirmekte idi. Şimdi ise sıra Saray tavuğundan da horozundan da daha değerli bir kanatlı hayvanın tanıtımına geldi.

Türkiye’ de siyah horoz veya tavuk denilen bu kanatlı hayvan ülkemize Endonezya’dan gelmektedir. Bu kadar uzaktan gelmesi tüylerinin, ibiğinin ve hatta etinin, inanmayacaksınız belki ama kemiğinin dahil siyah olması bu cins horozu olanlara milyar dolarlar kazandırmaktadır. Ülkemizde hayvancılık üzerine girişimcilik de bulunan vatandaşlar Ayam cemani ile milyar dolarlar kazanmaktadır.

Ülke dışında tanıtım videosu

Ayam cemani horoz, tavuk fiyatları ne kadardır ?

Siyah horoz ve tavuk olarak da bilinen Ayam cemani cinsi kanatlıların geçtiğimiz yıllarda fiyatları 1.000 dolara kadar çıkmaktaydı. Ancak piyasada bu ırkın yavaş yavaş artması fiyatlarını biraz aşağıya çekmiştir. 2019 yılında fiyatlandırması ise bu işi yapan bir kardeşimizden geldi. Buna göre ise fiyatlar ortalama olarak en düşük ve en fazla olarak şu şekildedir.

  1. Yumurta fiyatları ortalama olarak 10 liradır
  2. Civcivleri yaklaşık olarak 30 liradır.
  3. 1 – 2 aylık ayam cemani ‘ler 80 ile 90 TL aralıklarında
  4. 2-3 aylık 100 ile 120 lira arasında satılmaktadır.
  5. Anaç ayam cemani ‘ler 300 ile 350 TL arasına gitmektedir.

Fiyatlarının belirleyen bir diğer en önemli etkende Horozun eşli olarak satılmasıdır. Tek bir horoz 200 liraya satılırken eğer yanında bir de eşi olursa fiyatı 500 liraya kadar çıkmaktadır.

Türkiye’de yatırım yapan vatandaşın videosu

Siyah horoz yetiştiriciliği için kredi alabilir miyim.?

Siyah horoz veya tavuk olarak bilinen Ayam Cemani ırkı için bankalardan rahatlık ile kredi alabilirsiniz. Ancak Ziraat bankası tarafından verilen thayvancılık kredisi nasıl alınır? derseniz ne yazık ki bu cins desteklemediği için yararlanamazsınız. Ama, başta Şekerbank olmak üzere bir çok bankadan uzun vadelerde hayvancılık kredisi kapsamında yatırımlar için kredi alabilirsiniz. Herhangi bir cins bildirimi yapılmadığı için 60 ay vadeli yatırımın %75 oranına kadar kredi imkanını Şekerbank ‘dan yararlanarak temin edebilirsiniz. Ayrıca yine Şekerbank,

  • Yumurta tavukçuluğuna 5.000
  • Et tavukçuluğuna 10.000
  • Hindi yetiştiriciliğine 2.500

adet alımına kadar en az 2 yıl deneyimiz olması durumunda kredi imkanı sağlamaktadır. Bankanın kanatlı sektörüne dair sunduğu olanaklar => https://www.sekerbank.com.tr/tarim/tarimsalyatirim/hayvancilik-yatirim-kredileri/tavukculukkredisi adresimiz de yer almaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu