Devlet DestekleriKosgeb Kredileri

Kosgeb Anlaşmalı Kredi Veren Bankalar Hangileri ?

Kosgeb Anlaşmalı Kredi Veren Bankalar Hangileri ? KOSGEB anlaşmalı bankalar aracılığı ile başta kredi faiz desteği imkanları sunar iken terör ve doğal afet görmüş olan KOBİ işletme sahiplerini de yardımlarını yine bu bankalar aracılılığı ile sağlamaktadır. Anlaşmalı bankaların başında KOBİ’lerin sürekli yanında olan devlet bankası Halkbank gelir iken diğer bankalar da bu kervana katılarak işletme sahibi esnafa nakit kredi desteği olanağı sunmaktadır. Özellik ile yıl içinde devlet tarafından sunulan sıfır faizli esnaf kredileri için seferber olan tam 13 bankanın hangileri olduğu sizler için listeledik.

Esnaflara KOSGEB kredisi veren 13 banka hangileri ?

KOBİ ‘lere desteklemem amacı ile bir çok destek programları mevcuttur. Bu programların arasında en çok ilgiyi gören hiç şüphe yok ki KOBİ bünyesinde yer alan esnafa işletmenin finansal giderleri ve yerli sanayiciden temin ettiği makine ve alet edevatlarını alımları için anlaşmalı bankalardan kullanacakları kredinin faizini ödeyen Kredi Faiz Desteği programı gelmektedir. Program devlet tarafından ayrılan bütçeye göre ihtiyaç duyan ( doğa olayları, terör saldırıları ) ve en önemlisi hazırladığı büyüme yada kalitesini artırmaya yönelik proje hazırlayan işletme sahiplerine öncelikli olarak anlaşmalı bankalar aracılığı ile verilir. Masrafsız ve faizsiz olarak verilen bu destek kredileri için anlaşma sağlanan bankalar

  1. Akbank
  2. Alternatifbank
  3. Denizbank
  4. Finansbank
  5. Fortisbank
  6. Garanti  bankası
  7. HCBS Bank
  8. Ziraat Bankası
  9. Türk Ekonomi Bankası
  10. Halkbank
  11. İş bankası
  12. Vakıflar Bankası
  13. Yapı Kredi Bankası

anlaşmalı bankalar listesinde sizinde gördüğünüz gibi bir çok kamu ve özel bankalar yer almaktadır. Kredi faiz desteği projeniz onaylandıktan sonra hangi bankayı arzu ederseniz edin hiç bir masraf ve faiz ödemeyeceksiniz. Konu ile ilgili bilgi almak için bankaların oluşturduğu KOBİ departmanlarına başvurabilir, proje hazırlanması hakkında teknik destek alabilmek için ise danışmanlık desteği veren firmalar ile irtibata geçebilirsiniz.

Acil kredi kullanım sebepleri nelerdir ?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi anlaşmalı bankalar aracılığı ile KOSGEB kredi faiz desteğinin yanı sıra doğal afetler ve FETÖ – PKK veya diğer yasa dışı örgütler tarafından iş yeri zarar görenlere de destek kredileri sunmaktadır. Ülkemizde sıklık ile görülen bu olayları sıralar isek ; Sel ve su baskınları, Kuraklık, Şiddetli fırtına, Harp, Genel grev, Yangın, Deprem, Terör gibi olaylar diyebiliriz.

Banka Şartnameleri nelerden oluşur ?

  1. Yukarıdaki şartlarda mağdur olan işletmeler için üst limit değişiklik göster ise genel olarak 100 bin TL kredi verilmekte ve temin edilen kredinin bütün masrafları KOSGEB tarafından sağlanmaktadır.
  2. Kredi kullanan işletme, temin ettiği krediyi 6 ay ödemesiz ve eşit taksitlerde 24 ay vadeli olarak ödemeyi taahhüt etmiş olur.
  3. Kredi için başvuru yapan KOBİ anlaşmalı bankalar tarafından görevlendirilen bilir kişi masrafını peşin olarak ödemelidir.
  4. Doğal ve terör afetlerden zarar görenler anlaşmalı bankalar tarafından kredi kullanacak olan işletmenin her hangi bir vergi veya prim borcu olmaması veya var ise yapılandırdığını gösteren belge ile birlikte vergi dairesinden alınan belgeyi KOSGEB ilgili merkezine ulaştırması gerekmektedir.
  5. Yardım kredisi çekecek olan işletmenin KOSGEB ÖN ONAYLI olması şartı ve bankaların mevzuat ve teamüllerine uygun olması gerekmektedir.

Yeni girişimcilere faizsiz kredi veren banka hangisi ?

Esnaflara bunca desteği esirgemeyen KOSGEB ile anlaşmalı bankalar yeni girişimcilere de faizsiz kredi imkanı sağlamaktadır. Ancak bu imkanı sağlayan tek bir banka vardır o da Türkiye Halk Bankası’dır. Banka ‘ Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ” almış sonrasında ise işletmesini kurup;

  1. KOSGEB veri tabanına kayıt olmuş ↵
  2. KOBİ bilgi dokumanı ile beyannamesini doldurmuş
  3. Doldurmuş olduğu beyannamesini onaylatıp kaşelettikten sonra KOSGEB iş planı projesini hazırlatıp KDS üzerinden ” Yeni Girişimci Destek Programı başvurusunda bulunup hazırlattığı iş planı projesini sunum yaparak onaylatan.
  4. Kurulun uygun gördüğü hizmet ve malzeme alım faturalarını ödeme talep formu hazırlatıp ekleri ile birlikte KOSGEB’e teslim eden

Tüm girişimcilere faizsiz olarak kredi ödemesi yapılmaktadır. Detaylar: https://www.halkbankkobi.com.tr/channels/Girisimcilere-Ozel/KOSGEB-Yeni-Girisimci-Destegi/1337

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu