Genel Bilgi

KOSGEB Dolandırıcılığı Hakkın ‘da Dikkat Edilmesi Gerekenler

KOSGEB Dolandırıcılığı Hakkın 'da Dikkat Etmeniz Gerekenler

KOSGEB Dolandırıcılığı Hakkın ‘da Dikkat Edilmesi Gerekenler KOSGEB ‘in girişimci ve KOBİ işletme sahiplerine olan hibe ve faizsiz devlet destekli kredi imkanları arttıkça bundan illegal olarak para kazanmak isteyenlerinde şevkini arttırmıştır. Özellik ile İnternet üzerinden kurulan bir çok site bu amaç ile kurulmakta ve kendine iş yeri kurarak geçim davasına yol arayan vatandaşların kabusu olmaktadır. Bu tür KOSGEB hibe kredi dolandırıcılığı yapan firmaları, siteleri nasıl tespit edebilirsiniz ? girişimci ve KOBİ şikayet hattı için ne yapmanız gerekmektedir ? sizler için sayfamızda yer verdik.

KOSGEB hibe kredi dolandırıcılığı nasıl yapılmaktadır?

Yıllarımızı bu sektöre vermiş biri olarak bir çok KOBİ ve girişimcilik dolandırıcılığı hikayelerine maalesef şahit olduk. Özellik ile kötü amaçlı olarak kurulmuş İnternet siteleri ve yine bu amaç ile kiralanmış özel telefon hatları ile bir çok vatandaşlarımız çeşitli vaatler ile kandırılmaktadır. Peki genel olarak girişimci ve KOBİ işletme sahipleri için KOSGEB sahtekarlığı nasıl icra edilmektedir ? neye dikkat etmelisiniz ? gelin hep birlikte inceleyelim…

Kobi işletme sahiplerin dikkat etmesi gereken hususlar nelerdir?

Bilindiği üzere KOSGEB ülkemiz de iki şekilde vatandaşlara destek vermektedir. Bunlardan ilki kendi iş yerini kurmak isteyen ve ilk defa devlet destekleri almak isteyen yeni iş fikrine sahip girişimcilere bir diğeri de var olan işini büyütmek isteyen KOBİ statüsünde faaliyet gösteren ve devletin vergi / SGK gibi resmi kurumları ile sorun yaşamamış olan işletme sahiplerinedir. İlk olarak alt başlıktan da anlaşılacağı gibi KOBİ işletme sahiplerine yönelik yapılan en büyük dolandırıcılık yöntemlerini ele alalım.

  • İnternet siteleri üzerinden; Günümüzde artık İnternet sitesi sahibi olmak çok ama çok kolay bir hal almıştır. Yaklaşık olarak 200 – 300 TL ye oldukça profesyonel siteler hazır templatesler ile kurulmaktadır. Dolayısı ile bu yöntemi bir çok kötü niyetli kişiler kullanmaktadır. Kurulan illegal siteler aracılığı ile zor durumda olan vatandaşa kobi kredi vereceklerini vaade bulunan alçaklar kargo aracılığı ile gönderdikleri dosyalardan yaklaşık olarak 500 – 600 TL kadar ücret almaktadır. UNUTMAYIN KESİNLİK İLE AMA KESİNLİK İLE KOSGEB SİZDEN PARA TALEP ETMEZ..!
  • Telefon aracılığı ile yapılan dolandırıcılıklar; Özellik ile özel hatlar ile kimi zaman rast gele kimi zaman ise yollarda doldurduğunuz formlar var ya işte o form şirketi sahibinin sizin kişisel bilgilerinizi paylaşması ile sizlere telefon aracılığı ile irtibat kurarlar. Size KOSGEB hibe kredi vereceklerini ve belirli bir yine işlem ücreti talep edeceklerini söyler ve işlemlerin başlaması için ise verdikleri banka hesap numaralarına belli bir meblağ yatırmanızı talep ederler. KOSGEB sizi özel veya her hangi bir hattan arayarak ücret talep etmez!!!

bu iki yöntem KOBİ ‘ler için kurulan en büyük tuzaklardandır. Lütfen ama lütfen dikkat ediniz!

Video

Girişimciler için hibe dolandırıcılığı nasıl yapılır?

Yıllardır çalışıp birkaç birikim yapmış ve hayalindeki dükkanı açmaya niyetlenmiş ama devletten destek almaya ihtiyaç duyan iş fikrini hayat vermek isteyen girişimcilere yönelik yapılan en büyük ama en büyük dolandırıcılık yolu ise KOSGEB kursları ve iş planı projesi adı altında yapılmaktadır. Bilindiği gibi kendine iş yeri açmak isteyen girişimcilerin ister bay olsun ister bayan mutlaka ama mutlaka ilk olarak KOSGEB girişimcilik eğitimi alması ve arkasından da işletmenin giderlerini göstere bilmesi için de iş planı projesi hazırlaması gerekmektedir.

KOSGEB kursları hakkında daha önceleri defalarca makale yazdık ve bu uyarıyı yaptık, değerli arkadaşlar kesinlik ile KOSGEB eğitimleri bedelsiz olarak devlet tarafından verilmektedir, bedel karşılığında bu eğitimi size verecekleri vaad edenlere itimat etmeyiniz! KOSGEB iş planı projesi için ise bir çok şirket faaliyet göstermektedir. Bu şirketler regal olarak faaliyet gösteren özel şirketlerdir. Bu şirketlerden ise sadece güvenebileceğiniz ve özellik ile yüz yüze irtibat kurabileceğiniz firmalara tamah ediniz.

Dolandırılan KOBİ ve girişimci nereye şikayette bulunabilir?

KOBİ veya girişimci her hangi bir şekilde dolandırıldı ise bunu KOSGEB birimlerine bildirmesinden ziyade ilk olarak Cumhuriyet savcılıklarına bildirmesi çok ama çok daha etkili olacaktır. KOSGEB birimlerinin sizin kaybedilen paranızı geri alabilmesi gibi bir yetkisi yoktur! Ancak bu tür sahtekarlık olaylarında İl veya ilçe emniyetinden ve dilekçe ile Cumhuriyet savcılıklarından yardım ala

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu