KOSGEB Giriş (VERİ TABANINA NASIL KAYIT OLUNUR)
KOSGEB Giriş (VERİ TABANINA NASIL KAYIT OLUNUR)
İçindekiler
KOSGEB Giriş (VERİ TABANINA KAYIT OLMA İŞLEMİ) 2021 senesi KOSGEB’e başvuru yapmak için ilk yapmanız gereken kuruma ait olan sistemine veri tabanına kayıt olmak işlemidir. İşletme kaydınızı oluşturmak için ise size lazım olacak tek şey şahsınıza ait bir e-Devlet şifresidir. İş yerinizi kurup GİB kaydınızı gerçekleştirdi iseniz kayıt olup daha sonra destek başvurusu yapabilmek için giriş işlemini gerçekleştirmek için izlemeniz gereken adımları resimli bir şekilde sizlere anlattık. İşletme kaydı oluşturmadan önce size ufak bir hatırlatmamız ise yapacağınız işlemlerdeki bilgilerin yanlış girilmesi durumunda oluşabilecek bütün hukuki yada mali sorumlulukların sizlere ait olduğunu lütfen unutmayın. Bu neden ile lütfen işletme kaydı oluşturur iken 15 dakika içerisinde gireceğiniz bilgileri dikkatli bir şekilde sağlayın.
KOSGEB’e İlk Kayıt Olma İşleminin Yapılması
Herhangi KOSGEB’e ait bir destek başvurusunda bulunmadan önce mutlaka ilk yapmanız gereken şey işletme kaydınızı doğru bir şekilde oluşturmanızdır. KOBİ yada yeni girişimciler destek programlarına başvuru yapmaları için bu kaydı oluşturup daha sonra giriş yaparak destek başvurularında bulunabilirler. Veri tabanına kayıtlı olmayan hiç bir işletme hiç bir şekilde destek başvurusunda bulunamaz. İşletme, AR-GE ve Organizatör kayıt işlemini aşağıdaki adımları takip ederek rahatlık ile gerçekleştire bilirsiniz.
İşletme kaydı: için https://kbs.kosgeb.gov.tr/FirmRegistration sayfasına giriş yapalım.
- Açılan sayfaya vergi yada kimlik numaranızı altına ise GİB kaydında yer alan işe başlangıç tarihini giriniz. Sonrasında ”GİRİŞ”diyelim.
- Karşımıza işletme bilgilerimizin yer aldığı bir ekran gelecektir. Bu alandaki boşlukları doğru bir şekilde dolduralım. Sonrasında bağlı olmak istediğiniz İl Müdürlüğünü seçerek ”KAYDET” diyelim.
İletme kaydınız başarılı bir şekilde oluşturulmuş olmuştur.
Organizatör Kaydı Oluşturma Nasıl Yapılır?
KOSGEB’in KOBİ için oluşturmuş olduğu destek programlarından biri de ”İşletme Geliştirme Destek Programı” ‘dır. Bu program altında ise ”Yurt İçi Fuar Organizatör Kuruluş” başvurusu yer almaktadır. Bu destek programından yararlanacak olan KOBİ ise ilk önce ”Organizatör Kaydı” oluşturması gerekir. Kayı işlemlerini yine e-devlet üzerinden bizim sizlere anlatacağımız şekilde sağlaya bilirsiniz.
- https://kbs.kosgeb.gov.tr/OrganizerRegistration adresine doğrudan girelim. Bu sayfada yer alan giriş ekranına vergi veya kimlik numaramız ve şifre olarak ise işletme vergi levhasında yer alan işe başlama tarihini girelim. Sonrasında ise ”Giriş” diyelim.
- Karşımıza Organizatör Kuruluş Bilgileriniz diye bir form gelecek. Kontrolleri sağladıktan sonra eksik olan yerleri de doğru bir şekilde doldurduktan sonra ”KAYDET” diyelim.
Organizatör kayıt işleminiz başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiş olacaktır.
ARGE-Girişimci Kayıt İşlemi Nasıl Yapılır?
İşletmesini henüz kurmamış olan girişimciler KOSGEB sizleri de Araştırma ve Geliştirme, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulamalı Destek Programı destek sağlamaktadır. Bunun için ise ilk olarak yapmanız gereken ARGE-Girişimci Kaydı oluşturmanızdır. e-Devlet şifresini ile bu işlemi kolaylık ile sağlaya bilirsiniz. Bunu sağlamak için ise sırası ile şu yolu takip ediniz.
- https://edevlet.kosgeb.gov.tr/EntrepreneurRegistration adresine girelim.
- Kimlik bilgilerinizi kontrol ediniz.
- İletişim bilgilerinizi kontrol ediniz. Eğer varsa eksik doldurunuz.
- KOSGEB İl Müdürlüğünüzü seçerek ”KAYDET” deyiniz.
Bu adım sonrasında AR-GE Girişimci Kayıt İşleminiz gerçekleştirilmiş olacaktır.
PDF olarak veri tabanına nasıl kayıt olacağını anlatan KOSGEB-veritabanına-nasıl-kayıt-olunur yer almaktadır. Detaylı bilgi almak için ise 444-15-67 numarayı araya bilirsiniz.