Pastane, Fırın Unlu Mamuller KOSGEB Destekleri Nelerdir
İçindekiler
Tap taze unlu mamulleri ile pastalar, el işi poğaça, ekmekler ve kekler üretip açmış olduğunuz pastane yada fırın da bunları pazarlamak istiyorsanız KOSGEB sizlere desteklerini ÜST VE ALT NACE kodları ile sonuna kadar sağlamaktadır. Sizlere sunacağımız iş planı örneği ile siz de binlerce girişimci gibi devletimizden teşvik 50.000 TL den 150.000 TL kadar hibe teşviklerini çok rahat alabilirsiniz.
Unlu Mamullere Sağlanan KOSGEB Destekleri ( NACE KODU İLE ) Nedir ?
Unlu mamuller denildiği zaman içeriğine çok fazla ürün ve işletme projesi girmektedir. Hemen bunlardan bir kaç tanesini sayarsak en başta Fırın ve Pastaneler gelirken son yılların gözdesi ev yemekleri de oldukça revaçtadır. Kuracağınız bu işletmeler ile ekmek ve yaş ile kuru pastalar üretebilir, yada herhangi bir imalattan ürünleri satın alarak pazarlamasını yapabilirsiniz. Her ne şekilde olursa olsun KOSGEB sizlere aşağıda yer alan NACE kodları dahilinde teşviklerini ” YENİ GİRİŞİMCİLİK DESTEK PROGRAMI ” ve çeşitli kobiler için oluşturulan programlar dahilinde sağlamaktadır.
Bu kapsamda açacağınız işletme için ihtiyacınız olan aşağıdaki tüm imalat makinelerini ve teçhizatlarını devletimizden hibe olarak alabilirsiniz.
- Buzdolabı
- Mikser
- Fırın
- Cam vitrin
- Tartılar
- Kesim aletleri
- Açma aletleri
Şimdi artık KOSGEB’in açacağınız herhangi bir ” UNLU MAMULLER ” sektörünü desteklediğini bildiğimize ve neleri bize hibe olarak sağladığını da öğrendiğimize göre bu imkanlardan nasıl istifade edebileceğimize değinebiliriz.
Unlu Mamuller KOSGEB Destek Başvuruların Yapılması
Şayet sıfırdan unlu mamuller üzerine herhangi bir işletme kuracaksanız sizin için oluşturulan program ” YENİ GİRİŞİMCİLİK DESTEK PROGRAMI’ dır. Eğer var olan bir bahsi geçen sektörde herhangi birinde işletmeniz varsa yine kurum sizlere desteklerini oluşturmuş olduğu bir çok program ile sağlamaktadır. İlk olarak sektöre yeni girecek olan girişimcilerin program dahilinde nasıl hibe alacaklarından bahsedelim.
-
Yeni Girişimcilik Destek Programı Başvurusunun Yapılması
Şayet ilk defa bir unlu mamuller üzerine işletme kuracaksanız KOSGEB sizlere ” YENİ GİRİŞİMCİLİK DESTEK PROGRAMI ” üzerinden destek sağlamaktadır. Kurum tarafından unlu mamulleri yukarıdaki NACE kodları ile desteklendiği için kuracağınız işletmenin bir çok giderlerini geri almak için sırası ile şua adımları sağlamalısınız.
- İlk olarak ” GİRİŞİMCİLİK SERTİFİKASI ” almalısınız. Bunu ücretsiz olarak nasıl alacağınızı Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi de bulabilirsiniz.
- Daha sonra e-kobi girişi alanından KOSGEB’e ilk kayıt işlemini gerçekleştirmeniz gerekmektedir.
- Kayıt işlemi sonrasında oluşturduğunuz şifre ile yeniden e-kobi girişi yapıp ” YENİ GİRİŞİMCİLİK DESTEK PROGRAMI ” başvurusunda bulunmalısınız.
- Size verilen gün geldiğinde hazırladığınız yada herhangi bir danışmanlık firmasına hazırlatmış olduğunuz pastane iş planı projesini sunum yaparak onay yaptırmanız gerekir.
- Onaylanan projeniz ile birlikte 12 ay içinde gerekli olan diğer belgeler (KOBİ beyannamesi, Bilgi dokümanı, İşletme gider belge / faturaları gibi ) ile başvuru işlemlerini şahsen bağlı olduğunuz KOSGEB il müdürlüğüne yapmanız icap etmektedir.
-
KOBİ ‘ler Var Olan FIRIN / UNLU MAMULLER Üzerine Destek Nasıl Alabilir ?
Daha önce unlu mamuller üzerine bir iş yeri kurmuş olabilirsiniz. Bu sizin KOSGEB’den destek alamayacaksınız anlamına gelmez. Şayet KOBİ iseniz ve devlete herhangi bir birikmiş vergi borcunuz da yoksa sizler içinde oluşturulan bir çok programdan rahatlık ile istifade edebilirsiniz. Bunun için yapmanız gerekenler şu şekilde sıralanmaktadır.
- Öncelikli olarak KOSGEB veri tabanına kayıt olmalısınız.
- Giriş yaparak KOBİ beyannamenizi güncelle yapmalısınız.
- Daha sonra aynı ekranda yer alan destek programlarından ihtiyacınız olana başvuru yapmalısınız.
- Başvurunuz kabul edildikten sonra sizden istenilen belgeler ile kendi birimimize başvuru yapabilirsiniz.