Genel BilgiKosgeb Kredileri

2023 Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi (E-Devlet)

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi (E-DEVLET Üzerinden)

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ; Daha önceleri şahsen olarak yapılan KOSGEB kursları için müracaatlar 2023 yılı itibarıyla e-devlet üzerinden kabul edilmeye başlanmıştır. ( → İsteyenler ilgili kuruma şahsen başvurarak da başvurularını yapabilirler ↵ ) Uygulama Girişimcilik Eğitimi alarak sertifika sahibi olmak isteyen yeni iş yeri kuracak tüm girişimciler şartlara uygun olmaları halinde rahatlık ile başvuru işlemlerini evlerinden İnternet üzerinden güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirler. Ayrıca 2023 tarihi itibarı ile eğitimler hem derslikler de hem de İnternet üzerinden sıra beklenilmeden alınmaktadır.

E-Devlet KOSGEB Kurs Başvurusu Yapılması

Eğitim başvuruları isteyenler için e-Devlet üzerinden alınmaktadır. Yine eskiden olduğu gibi isteyenler eğitim tarihleri için başvuru kabul çağrılarını takip edip, kursu düzenleyen kuruma ayrıca başvuruda bulunabilir. Ayrıca eğitimler 2023 yılı itibarı ile İnternet üzerinden de yeni girişimcilere verilmeye başlanmıştır. Şuan için Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi bu bahsetmiş olduğum 2 şekilde verilmektedir. Bunların isimlendirilmesi ise şöyledir.

  1. Örgün Eğitim: Sınıf ortamında öğretmenler tarafından en az 32 saat olarak verilen dersler ile alacağınız eğitimler. (Bu şekilde alacağınız sertifika 01.01.2023 tarihine kadar geçerli olacağını lütfen unutmayın.)
  2. Uzaktan Eğitim: İnternet ortamı olan her cihaz üzerinden eğitim videoları izleyerek alacağınız eğitimlerdir.

Bu iki eğitim türünden istediğinizi alarak ” Geleneksel Girişimci Desteği ” programından yararlana bilirsiniz. Ancak! KOSGEB in ” Girişimciliği Geliştirme Deste Programı ” adı altında 2023 yılı itibarı ile veremeye başlamış olduğu ” İleri Girişimci Desteği ” için mutlaka ” Uzaktan Eğitim ” programı üzerinden derslere katılık ” SERTİFİKA TALEP ET ” demeniz gerekmektedir. Şimdi siz değerli yeni girişimcilerimiz için bu iki eğitim programına nasıl katılım yapabilirsiniz bundan bahsedeceğim.

1- KOSGEB Örgün Eğitim Başvurusu Nasıl Yapılır ?

Belirli tarihlerde belli kurumlar tarafından en az 32 saatlik dersler ile öğretmen aracılığı ile verilen eğitime örgün eğitim denilmektedir. Bu eğitimlere katılıp alacağınız sertifikanın geçerlilik süresi 01.01.2023 tarihine kadardır. Eğitim başvuruları e-Devlet üzerinden yapıldığı gibi kurs tarihlerin takip edilmesi durumunda eğitimi veren kuruma şahsen olarak da yapılabilmektedir. e-Devlet üzerinden başvuru yapacak olan girişimcilerin mutlaka e-Devlet şifrelerinin olması gerekmektedir. Hem kuruma doğrudan hem de e-Devlet üzerinden başvuru işlemleri için izlemeniz gereken adımlar şu şekilden oluşmaktadır.

  1. İlk olarak https://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/baglanti/ugeliste adresine giriş yapalım.
  2. Burada karşımıza çıkan ” İl Filtresi ” bölümünden nerede örgün eğitim almak istiyor isek o ilimizi seçelim.
  3. Seçim sonrası ile ait şayet var ise bütün eğitim tarihlerini göreceksiniz. Ayrıca ilin üzerine tıkladığınız vakit eğitimi hangi kurum ne zaman veriyor ve başvuruları nasıl kabul ettiklerini yine görüyor olacaksınız. Şayet buradaki açıklamalarda eğitim başvuruları eğitimi veren kuruma şahsen olarak kabul ediliyor ise başvurunuzu şahsen ilgili kuruma doğrudan yapabilirsiniz. Eğer ki başvurular sadece e-Devlet üzerinden kabul ediliyor diyor ise yolunuza o zaman madde 4 den devam etmeniz gerekir.!
  4. İl filtresinin yanın da ”e-Devlet ile Başvur” butonunu görüyor olmanız gerekiyor. Lütfen onu bir kere şimdi tıkayalım. Yada e-devlet girişi yaptı iseniz https://edevlet.kosgeb.gov.tr/UGE/Applications bu bağlantı üzerinden giriş sağlayalım.
  5. Karşımıza çıkan sayfanın sağ üst kısmında + YENİ BAŞVURU butonunu tıklatalım.
  6. Karşımıza açılan pencereden ”ÖRGÜN EĞİTİM” adı altında yer alan ” BAŞVUR ” butonuna tıklayınız.
  7. Karşımıza ”BAŞVURULARIM ” adı altında ”Girişimci Bilgilerim” daha sonra ”Kurs Seçimi” ve son olarak ”İş Fikri Bilgileri” diye bir bölüm açılacaktır. Bütün bu alanları lütfen doğru bir şekilde dolduralım. Sonra ” KAYDET ” diyelim
  8. Karşınıza bir kutucuk açılacak, bu kutucukta işlem başarılı, eğitim başvurunuz kayıt edildi, yapılan değerlendirme sonucunda eğitime katılmaya hak kazanır iseniz tarafına bilgilendirme yapılacaktır yazısını göreceksiniz. Ayrıca, bu konu hakkında daha detaylı bilgi için eğitimi düzenleyen kuruma şahsen gidip de bilgi alabilirsiniz.

Örgün eğitim başvurusu aynen bu şekilde yapılmaktadır. Örgün eğitim hakkında detaylı bilgiler ise aşağıdaki gibidir.

Örgün Eğitimlerde Verilen Dersler Hakkında

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sınıf konferans salonlarında ve atölyelerde KOSGEB uzmanları yada özellik ile işletme branşında öğretim görevlileri tarafından verilmektedir. Girişimcilik kursu 4 ana dersten ve 15 kişilik sınıflardan oluşmaktadır. 4 ana ders;

  • İş fikirlerinin geliştirilmesi amacı ile verilen ders
  • Pazarlama tekniklerinin ve Üretim üzerine
  • Yönetim ve Pazarlama Planlanması
  • İş Planının Hazırlanması ve Yazılması

olmak üzere toplam 32 saattir. Derslerde katılımcılara giriş ve çıkışlarında mutlaka imza artırılmakta devamlılığı gözlem altında tutulmaktadır. Yaş sınırı olmadığı için her yaştan insanları eğitimlerde görmeniz mümkün olacaktır. Eğitim başvurusunu İŞ KUR aracılığı ile yaptıysanız size günlük yevmiye vereceklerdir. Eğitim sonrasında sertifikalar en geç bir ay içerisinde girişimciye yapılan tören ile taktim edilmektedir. Genelde hangi kurumdan aldıysanız o kurumun başkanı tarafından küçük bir kokteyl ile girişimci sertifikasının sahibi olabilmektedir. KOSGEB; hibe kredi ile yeni iş yeri açmak isteyen girişimcilerin iş planı projesine çok önem vermektedir. İyi bir iş planı projesini hazırlamak için derslere katılım gösterilmesi ve kurs bitirme diplomasını alabilmeniz için %80 lik devamlılık göstermeniz gerekmektedir. Eğitimler sizlerin daha emin bir şekilde ve daha doğru bir sektörde işletme kurmanız için oldukça yararlıdır.

KOSGEB Eğitimlerine Kimler Katılabilir.?

Türkiye’nin bütün il ve ilçelerinde ücretsiz olarak verilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Şartları aşağıdaki gibidir.

  1. 18 Yaşını doldurmuş olmasınız..
  2. Daha önce KOSGEB Girişimcilik Kursu almamış olmalısınız.
  3. Terör veya yüz kızartıcı suç işlememiş olmalısınız.

Yukarıdaki şartları taşıyanların yanı sıra Girişimcilik eğitimi kursuna istedikleri taktirde;

  • İsteğe bağlı şekilde sigortalı olanlar
  • Tarımla ile uğraşanlar
  • Sosyal yardım alanlar
  • Her hangi bir özel sektörde SGK lı çalışanlar

programa katılabilirler. Programdan devlet memurları da katılabilir, yalnız 657 kanun gereği kendilerine ait iş yerini çalıştıkları süre zarfında kuramazlar. Nihayetin de girişimcilik sertifikası ömür boyu geçerliliğini koruyan bir belgedir.!

2- KOSGEB Uzaktan Eğitim Başvurusu Nasıl Yapılır ?

Benim sizlere tavsiyem kesinlik ile ” Uzaktan Eğitim ” başvurusu yapmanızdır. Bunun için bir çok nedenim var..

  1. Kurs başlama günü ve sırası beklemeden hemen eğitim almaya başlarsınız
  2. Girişimcilik belgesinin tanzimi için gün beklemezsiniz anında belgenize sahip olursunuz.
  3. Sertifikanız ömür boyu geçerli olur.
  4. Ayrıca 370.000 TL kadar verilecek olan girişimci destek programı için de eğitim alabilirsiniz.

Tüm bu sebeplerden ötürü kesinlik ile bence girişimcilik belgesi almak için ” Uzaktan Eğitim ” başvurusunda bulunmanız çok daha mantıklıdır. Uzaktan eğitim başvurusu için e-Devlet şifrenizin olması yeterlidir. Eğitim başvurusu yapıp, hemen eğitime başlayıp sertifika almanız için yapmanız gerekenler şunlardır.

  1. e-Devlet girişi yapınız
  2. https://edevlet.kosgeb.gov.tr/UGE/Applications adresine giriş yapınız.
  3. Sağ üst köşede yer alan ” + YENİ BAŞVURU ” butonuna tıklayınız.
  4. Açılan pencereden ” UZAKTAN EĞİTİM ” altında ” BAŞVUR ” butonuna tıklayınız.
  5. Sistem sizi https://lms.kosgeb.gov.tr/ sayfasına yönlendirecektir.
  6. Burada sayfanın altına indiğiniz de sizleri ” ÖNE ÇIKAN EĞİTİMLER ” adı altında aşağıdaki görsel karşılayacak.
  7. Burada şayet açacağınız işleme ” ÜRETİME DAYALI ” ise ” İleri Girişimcilik Eğitimi ” değil ve KOSGEB desteklenen sektörler içinde yer alan bir ticarethane ise ” Geleneksel Girişimcilik Eğitimi ” almanız gerekmekte siniz. ( Ayrıca ” İleri Girişimcilik Eğitimi ” almak için ilk olarak ” Geleneksel Girişimcilik Eğitimi ” almanız gerektiğini de lütfen unutmayınız.! )
  8. Hangi eğitimi almaya karar verdi iseniz şimdi ok ile göstermiş olduğum ” Eğitime Başla ” butonun basınız.
  9. Karşınıza 10 tane kadar eğitim videosu çıkacak. Bu eğitim videolarını izledikten sonra ise sizi sistem 10 sorudan oluşan bir teste tutacaktır. Tüm videoları izleyip testleri tamamladıktan sonra karşınıza çıkan ” SERTİFİKA TALEP ET ” butonu sayesinde girişimcilik belgenize anında sahip olacaksınız.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu