Devlet DestekleriEğitim

Devlet Karşılıksız KYK Bursu 3 Bin 750 TL! Devlet Karşılıksız KYK Bursu Verecek İşte Şartlar

Devlet karşılıksız KYK bursu için düğmeye bastı. KYK burs miktarları üzerinde değişiklikler yapıldı. Güncel burs oranları belli oldu. Devlet karşılıksız KYK bursu şartlarını sağlayan tüm öğrenciler para alacak. 3 Bin 750 TL burs için şartlar…

Devlet karşılıksız KYK bursu şartları ve ücretleri belli oldu. İhtiyaç sahibi öğrencilere karşılıksız bir şekilde KYK bursu verilecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her sene öğrencilerin hesaplarına aktarılan karşılıksız burslar 2023 yılı içerisinde de devam edecek. KYK bursu kimlere çıkar ve şartları nelerdir diye merak ediyorsanız hemen haberimizi okumaya başlayabilirsiniz.

Devlet karşılıksız KYK bursu başvuruları yakın zamanda başlayacak. Karşılıksız burs almak isteyen öğrenciler elinizi çabuk tutun e-devlet KYK burs başvurusu için tarihler belli oldu.

Devlet Karşılıksız KYK Bursu Kimlere Çıkar? Geri Ödemesiz KYK Bursu Kimlere Verilir?

KYK bursu şartları merak edilirken bursun kimlere çıkacağı sorulmaktadır. Devlet ve Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğiyle başlatılan burs kampanyası her sene eğitim öğretim dönemi içerisinde yapılmaktadır. 2023 yılı KYK burs başvuruları da yakın zaman içerisinde başlayacak. Devlet karşılıksız KYK bursu ihtiyaç sahibi olan ve maddi gelir oranı düşük olanlara çıkmaktadır.

Devlet Karşılıksız KYK Bursu Ne Kadar? Geri Ödemesiz Devlet Bursu Ne Kadar? KYK Karşılıksız Burs Ne Kadar?

KYK bursu kimlere çıkar yanıt verdikten sonra bursun miktarlarını sizlere açıklamak istiyoruz. Bursun miktarları alınan eğitim düzeyine göre değişiklik göstermektedir. Aşağıda eğitim durumuna göre devlet karşılıksız KYK bursu miktarlarını görebilirsiniz:

  • Önlinsans okuyan yani 2 senelik meslek yüksekokullarında öğrenim görenler için burs miktarı 1.250 TL olarak belirlenmiştir.
  • Lisans öğrencisi KYK burs miktarı tıpkı önlisans öğrencilerine olduğu gibi 1.250 TL’dir.
  • Yüksek Lisans yapan öğrenciler KYK burs başvurusu yapabilir mi diye çok sorulmaktadır. Yüksek lisans yapanların da burs başvurusu yapabileceğini söyleyelim. Burs miktarı ise 2.500 TL olarak belirlenmiştir.
  • Son olarak doktora öğrencileri KYK burs miktarları hakkında bilgi vermek istiyoruz. Doktora öğrencisi olanlara 3.750 TL değerinde karşılıksız burs devlet tarafından ödenmektedir.

KYK Burs Karşılıksız Mı? Devlet Karşılıksız KYK Bursu Geri Ödeniyor Mu?

KYK burs başvurusu ne zaman 2023 yılı için merak ediliyor. Ancak ondan önce burslarla ilgili en çok merak edilen konuya değinmek istiyoruz. KYK bursları tamamen karşılıksız olarak verilmektedir. Dolayısıyla eğitim hayatınız boyunca bursları alır ve tekrar devlete geri ödemesini yapmazsınız. Ancak devlet karşılıksız KYK bursu çıkmayan öğrenciler geri ödemeli kredi desteği alabilmektedirler. Devlet okuyan ve maddi durumu bursa elverişli olmayan öğrencilere geri ödemeli kredi vermektedir. Çünkü bazı öğrencilere KYK bursu çıkmamaktadır. KYK bursu neden çıkmaz aşağıdan inceleyebilirsiniz:

  • Herhangi bir şekilde kamu kurumundan burs alan öğrenciler KYK bursu için başvuru yapsalar bile onay alamazlar.
  • Herhangi bir öğrenimi esnasında burs ya da kredi alanlar yeniden burs onayı alamazlar.
  • Türk vatandaşı olmayan üniversite öğrencileri KYK bursu alamazlar.
  • Öğrenim süresi boyunca ders kaybı yaşamış ve yılı uzamış olan öğrenciler burs alamazlar. Eğer burs alıyorlarsa bursları kesilir.
  • Burs almak için gerekli olan maddi koşulları sağlamayanlar,
  • Polislik okullarında okuyanlar,
  • Açıköğretim ya da uzaktan eğitim gören öğrenciler KYK bursu alamazlar.

Devlet Karşılıksız KYK Bursu Başvurusu Ne Zaman? e-Devlet KYK Burs Başvurusu Ne Zaman?

KYK bursu kimlere çıkar ve kimlere çıkmaz açıkladıktan sonra başvuru süreci hakkında bilgi vermek istiyoruz. Devlet yurtları için başvurular okul açılmadan önce alınır. Sonrasında yurtlara öğrenciler yerleştirilir. Ancak burslar için başvurular genellikle Ekim ile Kasım ayları arasında alınmaktadır. Devlet karşılıksız KYK bursu onayı alanların 3 aylık burs ödemesi toplu yapılmaktadır.

Devlet Karşılıksız KYK Bursu Şartları Nelerdir? e-Devlet Burs Başvurusu Şartları Nelerdir?

KYK burs ne kadar açıkladıktan sonra KYK bursunu kimler alabiliyor açıklıyoruz. İşte devlet karşılıksız KYK bursu almanın şartları:

  • Önlisans, lisans, yüksek lisans ya da doktora öğrencileri burs alabilirler.
  • Milli sporcular burs alabilirler.
  • ÖSYM tarafından yapılan sınavda ilk 100’lük dilime adını yazdıran öğrenciler burs kazanırlar.
  • Dikey Geçiş Sınavı ile lisans tamamlama öğrencileri karşılıksız burs alabilirler.

Devlet Karşılıksız KYK Bursu Sonucu Sorgulama Ekranı

KYK bursu ne kadar 2023 yılı için açıkladıktan sonra burs başvurusunu nasıl sorgulayacağınızı sizlere açıklıyoruz. E-devlet şifrenizle beraber hesabınıza giriş yapınız. Sonrasında KYK burs başvurusu sorgulama sekmesi üzerinden burs başvurunuzun sonucunu görebilirsiniz. Böylece devlet karşılıksız KYK bursu için sonucunuzu öğrenebilirsiniz. Öğrencilere SED yardımı için detaylı bilgiyi alabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu