Devlet Destek KredileriKosgeb Kredileri

Sıfır Faizli Esnaf Kredisi Sonuçları Sorgulama

Sıfır Faizli Esnaf Kredisi Sonuçları 2023 tarihinde tüm esnafa verilecek olan KOSGEB işletme faiz destekleri sonuçları nihayet açıklandı. Kazananlar listesi ve sifir faiz 2020 kosgeb gov tr başvuru neticesinde destek almaya hak sahibi olan esnafımızın izlemesi gereken yol haritasını sizler için sayfamızda yer verdik. İşte KOSGEB anlaşmalı bankalar ile başvurunuzun nasıl yapabileceğiniz ve sizden bankalar tarafından talep edilen şartlar.

NOT: 2020 BAŞVURULARI BAŞLAMADIĞI İÇİN SONUÇLAR HAKKINDA NET  BİR BİLGİ ŞUAN İÇİN VEREMİYORUZ.

Sonuçlar En Sonunda Açıklandı

2019 tarihinde verilmesi planlanan KOSGEB işletme faiz desteği 28 şubat 2017 tarihine ertelenmiştir. KOSGEB’ in resmi sitesinde yaşanan sıkıntılardan dolayı bu şekilde bir karar alındığını zannediyoruz. 28 şubat tarihine sarkıtılan karar açıklamasında Başbakanımız 460 bin 167 işletme sahibine bu kredinin verilmesine karar verildiğini açıkladı. Hak sahiplerine sistemde yer alan cep telefonları aracılığı ile KAZANDINIZ mesajı gelmesi gerekmektedir. Sistemde yer alan cep telefonlarınıza bu mesaj geldi ise 28 şubat 2017 tarihi itibarı ile daha önce anlaşma sağlanmış olan bankalardan kredi başvurusunda bulunabilirsiniz.

Kendisine herhangi bir neden ile SMS yada e-mail gelmediğini düşünen esnaflarımız BURADAN başvuruları neticelerini yeniden öğrenebilirler.

Başbakanımızın açıklama metni

Başbakanımızın canlı yayında yapmış olduğu gurup toplantısında esnaflar ile ilgili konuşma metni aynen ” Geçtiğimiz haftalarda ilan ettiğimiz, KOSGEB aracılığı ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere gerekli şartları sağlamaları durumda 3 yıl vadeli faizsiz kredi vereceğimizi duyurmuştuk. Bu kredi 50 bin TL kadar olacak 20 bin ile 50 bin TL ödenecek ve bu bağlamda 460 bin işletmeye bu krediyi verme kararı aldık KOSGEB şartları sağlayan bu kadar işletme kredi verilecek. Kredi verme işlemi bugün başlıyor, hayırlı uğurlu olsun.

Bu bağlamda esnafımıza, küçül işletmelerimize yaklaşık olarak  11 milyar lira nakit kaynak sağlıyor. Ödemeler işletmenin yıllık cirosuna göre 20 bin ile 50 bin arasında değişiyor. İlk yıl ödeme yok ikinci yıl da faiz yok aldığı parayı eşit taksit ile ödenecek ” dedi. Başbakan daha sonra bizimde sürekli olarak altını çizdiğimiz gibi öncelik olarak daha çok ihtiyacı olan küçük esnaf gözetilmiştir dedi. Son olarak ise Başbakan geçtiğimiz gün yine vergi borçlarını ödeyen esnafımıza %5 indirim sağlayacak olan yasa görüşülüp kabul edildiğini söyledi

Anlaşma sağlanan bankalar

Kazandığınıza dahil onay SMS aldı iseniz başvuru işlemlerini aşağıdaki 9 bankadan herhangi birine yapabilirsiniz.

  • Özel bankalar; Ankbak, Denizbank, Garanti bankası, QNB Finansbank, Yapı Kredi bankası, İş bankası
  • Kamusal bankalar; Türkiye Vakıflar bankası, Ziraat bankası, Halk bankası

Kazanan hak sahibi kobi faizsiz kredisini nasıl alacak ?

SMS ile kazanan esnafımız bahsedeceğimiz 4 adımda KOSGEB anlaşmalı olan bankalardan sıfır faizli kredilerinin sahibi olacaktır. Bunun için ilk yapmanız gereken..

  1. İlk olarak sifirfaiz2017.kosgeb.gov.tr adresinden giriş yaparak kazandığınızı gösteren sayfanın çıktısını almanız gerekmektedir. Nasıl giriş yapacağını bilmeyen esnaflarımız BURADAN işlemlerini sağlayabilirler.
  2. Banka tarafından onay aldıktan sonra sitemizde de yer alan kobi beyannamesi doldurma işlemi yapılır, şayet var ise beyannameler güncellenmesi gerekmektedir. Doldurulan beyanname KOSGEB tarafından onay verilmektedir.
  3. Başvuruda bulunduğunuz bankada sizden bazı evrakları talep edecektir. Bu evrakları da en kısa sürede tanzim ederek başvuru yapmış olduğunuz anlaşmalı bankaya vermeniz gerekmektedir.
  4. Banka yapmış olduğunuz başvuruyu inceler. İncele sonrasında banka şayet başvurunuzu onaylar ve KOSGEB de yapılan başvuruya onay verir ise sıfır faizli 50 bin TL kadar olan kredinizi alabilirsiniz.

20 bin TL ile 50 bin TL arasında belirlenen oranlar esnafın yıllık net satışına göre belirlenmiştir. Hesaplama tablosu aşağıdaki gibidir.

Şartlar nelerdir?

2019 yılında verilecek olan esnaflara işletme faiz desteklerinde sizinde bildiğiniz gibi sürekli olarak KOSGEB şartlarına uygun işletmeler den bahsedilmiştir. Bu şartların ilk başında özellik ile güvenlik soruşturmasından başarılı bir şekilde geçen işletmeler ön planda tutulmuştur. Yani buda demek oluyor ki FETÖ ve PKK yada diğer ülkemizin terör listesinde yer alan gruplar ile bir bağlantınızın olmaması demektir. Her ne kadarda sıklık ile belirtilmese de bizim kanaatimize göre devlete vergi borcunuzun da olmaması gerekmektedir. SGK, bağ kur gibi borçlarınız var ise onların ödenmesi yada yapılandırılması istenilecek tir.

Bankalarda şart arayacaktır !

Değerli esnaflarımız, 2018 yılının sonunda verilen sıfır faizli 50 bin TL de bildiğiniz gibi birde yedek kazanlar listesi oluşturulmuştur. Oluşturulan bu listenin amacı bankalardan geri dönen esnafın yerine yedeklerin başvuruda bulunması olanağı sağlanmasıdır. Yani paranın garantörlüğü bankada olacağı için sicili bozuk ve ödeme koşullarına uygun olmayan esnaflarımıza bankalar zorluk çıkarabilir. Bu durumda yer alanlar için ise devlet KGF 2019 yılı başvuruları için devlere sokmuştur. Kredi Garanti Fonu size kefalet sağlayacak ve büyük ihtimal ile faizsiz kredi desteğinizden yararlanmanız için bu tür engelleri geçmenize yardımcı olacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu